Петков: Още търсим подкрепа от депутати за предстоящия вот на недоверие

Всеки, който иска да е с нас, трябва да може да вземе сам решение, заяви премиерът

18.06.2022 | 17:48 Редактор: Елеонора Танева
Петков: Още търсим подкрепа от депутати за предстоящия вот на недоверие

Премиерът Кирил Петков продължава да търси подкрепа от депутати за предстоящият вот на недоверие. Пред журналисти той заяви, че това не трябва да учудва политическите му опоненти.

"Ще дадем всичко от себе си да ги намерим. Ще продължим да работим с всичко, което можем, да ги убеждаваме защо е толкова важно за България те да вземат правилното решение. Ако случайно не успеем и падне правителството, следващия мандат с коалиционните ни партньори ще започнем да говорим с всеки един депутат, който иска да реши дали да подкрепи това правителство от всички политически сили, но трябва да са независими. Това, което искаме да прекъснем, е задкулисието. Всеки, който иска да е с нас, трябва да може да вземе сам решение", заяви Петков, цитиран от БНР.

Кирил Петков не изключи възможността при евентуални преговори за сформиране на второ правителство с мандата на "Продължаваме промяната", той да не бъде премиер. 

Той уточни, че дали Асен Василев би могъл да стане премиер, е въпрос, който ще се решава в предстоящи разговори между двамата.

Призова президента Румен Радев да застане заедно до управляващите в битката им със задкулисието.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК