Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Банкер: Политическите кланове пречат за влизане в еврозоната

Против са хора, които търсят 30 сек. публична слава, каза Левон Хампарцумян

13.06.2022 | 16:30 Редактор: Таня Харизанова

„Все още е достижима цел… технически. Мисля, че започваме да влизаме в някаква безсмислена, вътрешна комуникация-дали сега, дали кога, не знам какво, което… Пак с политически нюанси.

Аз мисля, че ние още 2007г. можехме да поискаме да влезем. Но политиците, защото то е политическа задача, питаха по начин, по който да им кажат „НЕ“. И аз мисля, че по принцип има една част от политическата класа, която иска да ползва благините на членството на ЕС и еврозоната, но не иска да бъде в еврозоната, защото там има правила, има контрол и така нататък.

Така че, борбата между тези политически кланове, те дори не са и партии, защото има от всички бои, води до това, което виждаме, пак към бивалентни позиции“.

Това каза в предаването „Опорни хора“ председателят на „Български форум на бизнес лидерите“ и банкер Левон Хампарцумян по повод споровете за влизане в еврозоната.

Банкерът коментира тези, които оспорват влизането ни в еврозоната:

„Много е важно кой го казва - дали това са икономисти със супер задълбочени познания и виждат неща, които ние не виждаме, или са просто хора, които си търсят 30-те секунди публична слава с псевдо загриженост“.

Цялото интервю гледайте във видеото!


1
0 rate up comment rate down comment 0
Abadon
преди 1 година
Не става въпрос за каквато и да е политика. Хората не искат да ги ограбват....ЕС е фалирал също като създателя си САЩ.. Сигнализирай за неуместен коментар