Приятелка на убития в Борисовата градина Георги е издала Йоан Матев

Тя научила името му от негова съученичка

25.02.2017 | 16:00 Редактор: Жанета Нейкова
Приятелка на убития в Борисовата градина Георги е издала Йоан Матев

Приятелката на убития в Борисовата градина Георги Игнатов сигнализирала в полицията, че “самотният бегач” от записите и заподозрян за престъплението е Йоан Матев.

Тя научила името на момчето от съученичка на Йоан, пише „24 часа“, цитиран от Dnes.bg

Момичето, което се представило като Стефания, се свързало с Лора чрез свой познат. На срещата то съобщило, че е разпознало издирвания от МВР за убийството на Георги.

След това Лора подала сигнал в полицията и така криминалистите започнали да следят 19-годишния Йоан Матев.

Как се е стигнало до разплитането на убийството, извършено на 2 юни 2015 г. в Борисовата градина, стана ясно в Софийския градски съд в петък, когато се гледаше мярката за неотклонение на Йоан.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2017/02/25/kak-policiiata-stignala-do-zapodozreniia-za-ubiistvoto-na-georgi.333100

Йоан признал за убийството пред по-малкия си брат Марсел още около 12 ч. на 2 юни 2015 г., се разбра в съда. Двамата братя играели тенис на стадион “Васил Левски” всеки ден от 10 до 12 ч. и следобед. На 2 юни обаче Йоан не отишъл с брат си на кортовете, защото искал да се “помотае”.

В края на тренировката около 12 ч. позвънил на Марсел и му казал, че е в района, но не казал защо е там. След разговора Марсел влязъл в съблекалнята да се къпе. Минута по-късно при него дошъл Йоан и го извикал настрани. Казал му, че “станала грешка”.

“Исках да му взема парите, но случайно го намушках с нож”, признал той пред Марсел. После казал, че изхвърлил ножа в шахта, а дрехата си - в кофа до албанското посолство.

Цялата статия прочетете в Dnes.bg