Масови обири в плевенското село Ореховци

Жителите настояват да има постоянно полицейско присъствие заради непрекъснати кражби.

23.05.2016 | 10:20
Масови обири в плевенското село Ореховци

Възрастните хора се страхуват, както за имуществото си, така и за живота си. А най-близкото районно е в съседното село Крушовене. Няма къща в Ореховица, която да не е станала жерва на обирджии, твърдят жители на селото. Имало случаи, когато обирали храна и покъщнина дори в присъствието на стопаните.

Хората се страхуват все повече и затова настояват де се назначи полицай, който да е местен и да е 24 часа на разположение. Такъв е имало преди време, но той се е пенсионирал. Органите на реда от Долна Митрополия, казват, че престъпленията са намалели в сравнение с предишни години, защото престъпниците от селото вече са в затвора.


Началникът на РУ на МВР-Долна Митрополия, споделя, че през късните часове на деня има полицейско присъствие, тъй като това е най-удобният момент за крадците. Според кмета пък броят на ромите, които идват от други населени места, непрекъснато се увеличава.
 


"Много е ясно, след като няма работа, какво ще направят тези хора. Естествено, че ще посегнат и се пораждат домашно-битовите кражби", посочва Йонка Макавеева, кмет на Ореховица. Тя разчита, че монтирането на охранителни камери ще помогне за намаляване на кражбите.