Хванаха 3220 л контрабанден зехтин на "Капитан Андреево"

На водача е съставен акт

20.05.2024 | 10:15 Редактор: Беатрис Младжова
Хванаха 3220 л контрабанден зехтин на

На ГКПП "Капитан Андреево" задържаха 3220 литра контрабанден зехтин при проверка на товарен автомобил, идващ в страната от Турция. Проверката е част от общите действия срещу контрабандата с участието на служители на Агенция "Митници", ГД "Борба с организираната престъпност", ГД "Гранична полиция" и Национална агенция за приходите.

На 11.05.2024 г. на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът е турски гражданин, който представя редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Германия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която са отбелязани необичайни плътности в превозвания товар. 

В хода на контролните действия в товарното помещение, добре прикрити с част от декларираната стока - пакети със слънчогледови семки, са открити 125 кашона със зехтин в опаковки от 5 и 1 литра. Общото количество на откритото маслиново олио е 3220 литра. Установени са още и 130 недекларирани кашона със супи на прах, както и зеленчукови и месни бульони.

На водача на камиона е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Снимка: Агенция "Митници"