Полицаи ни биха: Сигнал от служители, разследвани за контрабанда на горива

Официално оплакване в МВР-Бургас няма, но започва вътрешна проверка

18.05.2024 | 15:37 Редактор: Елеонора Танева

Служители на частна фирма в Бургас твърдят, че са били бити и унижавани от полицаи по време на специализирана полицейска операция. Тя се е провела на 16 май с участието на служители на МВР, Агенция "Митници" и НАП под ръководството на Окръжната прокуратура, след получен сигнал за действащ канал за контрабанда на горива и за съхранение на акцизни стоки в особено големи размери.

По повод обвиненията от МВР Бургас заявиха, че няма постъпили сигнали за полицейско насилие, но въпреки това е разпоредена вътрешна проверка на база публикации в някои медии. В случай на установени нарушения или превишаване на полицейските правомощия служителите ще бъдат санкционирани дисциплинарно.

"Зверски бой, така ме удряха, че явно знаят къде. По едно време ми казаха: "седни на стола, че не можем да те стигнем", каза шофьорът Илия Събев.

"Сутринта дойде една жена, цивилна, с дънки, маратонки, яке, не се представи. Каза ми: "стани от дивана и започна да ме удря по главата, по лицето, по ушите", добави деловодителят Таня Шопова.

"През 2024 година се оказва, че служители на "Криминална полиция" към ОДМВР в Бургас действат толкова брутално, колкото аз не съм констатирал никога за своя професионален опит", подчерта адвокат Калоян Кръстевич.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)