Битият 13-годишен Георги в София бил скромен, съучениците му скрили насилието

Директорът на училището с учудване приела новината

20.03.2024 | 18:44 Редактор: Искра Ангелова

Пореден случай на жестока агресия, жертвата е дете. Този път, обаче, последиците са изключително тежки. 13-годишният ученик е със сериозни травми в "Пирогов".

След побоя - всички се връщат в класната стая, без никой да споделя за инцидента.

"В 15:00 часа момчето си е вкъщи, тогава споделя с баща си, че го боли корема. Бащата го кара в "Пирогов", викат майката. Тя ми се обади и каза, че детето е на преглед. В същата вечер извиках майката на Иван, майка на момчето, което е нанесло удара, за да ѝ съобщя за инцидента. Казах ѝ че няма морално право това момче да остане в нашето училище. Тя сподели, че ще го премести в друго училище, плачеше, искаше да се извини", сподели директорът на 143 ОУ "Георги Бенковски".

От думите на директора на училището става ясно, че майката на пострадалия 13-годишен Георги не е приела извинението на другата майка.

Детето е настанено в детска реанимация в болница "Пирогов" с тежка травма на корема.

"Детето не е оперирано, няма опасност за живота, поставено е под наблюдение", допълни Дойчинова.

Директорът на училището с учудване приела новината, като за 14 години в това училище това е първата и такава случка.

"Георги е затворен, скромен, по-свит. Иван има лидерски качества, способности, понякога е по-груб в своя изказ, майката на Георги преди 3 месеца ми каза, че Иван го е заплашвал, че ще го бие. Аз проведох разговори с него. Надяваме се нещата да минат по най-добрия начин", коментира още директорът на училището.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.