Майката на убития Димитър: Искаме Бизюрев по-бързо да бъде екстрадиран в България

"Искаме всички, участвали по един или друг начин, да си понесат последствията, искаме възмездие", каза Атанаска Бакалова

13.03.2024 | 18:05 Редактор: Вяра Димова

Върховният съд в Дания потвърди - Рангел Бизюрев ще бъде екстрадиран в България. Той е обвиняем за убийството на Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица. Семейството на убития прие новината със сълзи на очи.

"Радвам се, че Рангел ще бъде екстрадиран, не мога да си намеря място, нито през нощта съм спала, нито през деня. Защо не го екстрадират, защо, ще ги съдят за укриватели, те са участници в убийство, говорим за четирима души, участвали в убийството. Без да е разпитан Рангел Бизюрев, няма как да се даде ход на делото. Искаме Бизюрев по-бързо да бъде екстрадиран в България, искаме всички, участвали по един или друг начин, да си понесат последствията, искаме възмездие. Осем месеца почти, е агония за нас, всеки един ден да чакаме залавянето на Бизюрев", каза майката на убития Димитър - Атанаска Бакалова.

"Очакваме истината да излезе наяве и всеки да си понесе отговорността, защото за нас не само Рангел е виновен, всичките имат вина, въпросът е кой повече, кой по-малко. И има един четвърти човек, който е замесен и който на този етап на разследването го укриват", коментира Данчо Бимбалов.

В края на юли миналата година младежът издъхна след тежък побой. Вечерта на 20 юли той излязъл от дома си и повече не се прибрал. След седмица, през която близките на Малинов нямаха контакт с него, тялото на младежа беше открито на около километър от селото.

Експертизи установиха, че той е починал още във вечерта на изчезването си. Преди тялото да бъде открито, от България успя да избяга обвиненият впоследствие за убийството на младежа - Рангел Бизюрев. Той бе в неизвестност до края на ноември миналата година, когато бе установен в Дания.

Пловдивската окръжна прокуратура потвърди, че тамошният съд е решил да екстрадира Бизюрев обратно у нас. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.