Майката на битата Таня от Бобов дол: Тормозът е системен, тя има голям страх от него

Срещу насилника има издадена ограничителна заповед още миналата година

13.03.2024 | 13:23 Редактор: Искра Ангелова

Срещу насилника от Бобов дол е издадена ограничителна заповед още миналата година. Само пред Bulgaria ON AIR съпругата му обаче твърди, че не се чувства жертва на домашно насилие и няма да подаде сигнал. А кадрите от видеоклипа, които "взривиха" обществото, били вследствие на битов скандал.

Таня Ангелова е жената от клипа, на който се вижда как получава юмруци от мъжа си пред погледа на 13-годишната им дъщеря. Въпреки жестокостта, Таня казва, че това е обикновен семеен скандал.

"Започнахме да спорим, да се караме и това се случи. Детето го засне и майка ми го качи в социалните мрежи. Нямам никакви наранявания - здрава, права съм. Той не е избухлив, случи се това, което е на видеото. Явно и аз съм съм го провокирала. Не беше правилно, но всеки човек греши, унизен. Искам да бъде освободен", разказа битата жената.

И макар и самата Таня да казва, че майка ѝ е публикувала клипа, за да ѝ помогне, не смята, че е жертва на домашно насилие.

"Нито съм подала сигнал за домашно насилие, нито ще подам - във всяко семейство има проблеми и кавги. Ще подам молба за развод", допълни тя.

"Детето ми звънна по телефона, след което се опитах да звънна и на нея, на дъщеря ми, но никой не отговаря. Тази ситуация ми е позната, след като никой не отговаря, евентуално има нещо. В момента, в който отидох горе, той беше доста агресивен и към мен. Помолих го да напусне, защото жилището е на дъщеря ми. Казах, че ще извикам полиция, той си събра багажа и излезе", обясни майката на Таня - Спаска Цветкова.

Таня твърди, че това е единичен случай на побой.

"Това се случи за пръв и последен път. Искам да бъде освободен и да си живее неговия начин на живот", категорична е жертвата.

Според майката на Таня тормозът е системен. И през март месец миналата година след поредния побой тя подава сигнал за домашно насилие срещу дъщеря ѝ и е издадена ограничителна заповед на съпруга на Таня за срок от 18 месеца.

Спаска показа и заповедта, която все още е в сила: "Той го извършва, да не кажа всекидневно, но през ден". Спаска допълва, че съпругът на дъщеря ѝ я манипулира успешно и за това тя не иска да подава сигнал за домашно насилие.

"Не мога да я разбера, това е някаква зависимост, защото той знае как да я манипулира, през два месеца го гоним от жилището. Той след ден-два, като се успокоят нещата, започва да ѝ пише. Тя винаги е имала много голям страх от него", категорична е майката на Таня.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.