Пореден случай на телефонна измама, възрастен мъж предал всичките си спестявания

От МВР отново предупреждават да не даваме пари поискани по телефона от непознати

27.02.2024 | 16:52 Редактор: Деси Николова
Пореден случай на телефонна измама, възрастен мъж предал всичките си спестявания

След светкавични действия криминалисти от ОДМВР–София и колегите им от РУ–Самоков задържаха 64-годишен жител на Самоков, участник в схема за телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към 13 часа вчера възрастен мъж потърсил помощ в полицията, след като разбрал, че е станал жертва на телефонна измама. Обяснил, че около 11 часа получил обаждане от непознат, който се представил за "полковник от полицията" и набързо му обяснил, че дъщеря му е причинила пътен инцидент. 

Последвала офертата за предоставяне на пари под претекст освобождаването ѝ под гаранция и уговорка наличната сума да бъде оставена в плик на входната врата на двора на къщата на жертвата. 

Разтревожен, човекът събрал всичките си налични спестявания в размер на 3720 лева и 1150 евро и изпълнил указанията на непознатия.

В хода на предприетите незабавни действия криминалистите от РУ-Самоков изяснили, че сумата била прибрана от мъж, който се е оттеглил от адреса с лек автомобил. Незабавно била създадена организация с колегите им от ОДМВР-София, в резултат на която мъжът бил засечен на една от столичните автогари и арестуван. 

Той е направил пълни самопризнания и предал доброволно отнетата парична сума.

От полицията за пореден път горещо апелират: Не давайте пари, поискани по телефона от непознати! Рискувате да бъдете измамени!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR