Нагло поведение от Васил Михайлов в съда, проговори съпругата на пребития треньор

Това е поредно заседание по делото срещу прокурорския син

23.02.2024 | 13:42 Редактор: Вяра Димова

Поредно заседание по делото срещу прокурорския син Васил Михайлов. Той е подсъдим за няколко побоя и нанасяне на телесни повреди. Срещу него беше образуван и друг процес - за отправена заплаха към бившата му приятелка.

Михайлов прекара последните няколко месеца в затвора, но във вторник Районният съд постанови, че може да бъде освободен срещу 3500 лв. гаранция.

С белезници на китките и на глезените, покрит с черна шапка - така Михайлов влезе в съдебната зала. По време на заседанието бяха изслушани показанията на различни свидетели.

Делата срещу прокурорския син успокоили Перник, но съвсем за кратко.

"След като започна да влиза и да излиза, да разказва как е ходил в дискотеки, всички се свиха отново и знаеха, че ще продължи да прави каквото си прави", каза съпругата на пребития треньор Марияна Николова.

Тя се върна към деня на побоя - заварила мъжа си да лежи в спалнята. Той ѝ обяснил, че атаката дошла от прокурорския син. Смисъл да се търси полицията, според него, нямало, защото Михайлов имал "чадър". А според обвиняемия до побоя се стигнало, защото Андонов притеснявал братовчедка му.

"Очевидно защитата предварително знае какви ще са показанията", заяви прокурор Георги Иванов.

В съдебната зала обвиняемият многократно прекъсваше показанията на Николова и си позволяваше реплики.

"Как очаквате да се държи човек, който при всяко свое излизане се държеше нагло. Благодарение на собственото му поведение го прибираха. Нагъл човек, който знае, че каквото и да направи, няма да получи нищо", посочи още съпругата на пребития треньор.

По делото остават още няколко разпита, изслушване на вещи лица и пледоарии. 

Във връзка с друг случай на проявена агресия съдът разпита и свидетел, призован по желание на прокурорския син. Свидетелят потвърди, че Михайлов тогава е нанесъл удари, но е категоричен, че сблъсъкът е бил провокиран.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.