Шамари и "Ще те убия": Васил Михайлов отива на съд за закани за убийство към приятелката му

Това е третият обвинителен акт внесен в съда срещу прокурорския син от Перник

05.12.2023 | 11:05 Редактор: Елеонора Танева
Шамари и

Прокурор при Софийската районна прокуратура внесе в Районен съд-Перник обвинителен акт срещу Васил Михайлов за закани с убийство, отправени към жена.

В периода от 28.10.2022 г. до 21.07.2023 г. при условията на продължавано престъпление с четири деяния, обвиняемият, който е син на прокурора от Перник Бисер Михайлов, се е заканил с убийство на приятелката си.

На 28.10.2022 г. около 04:00 часа в апартамент в Перник Васил я заплашил с думите "Ще те убия!". След това започнал да нанася удари с ръка по лицето ѝ.

На неустановена дата през декември 2022 г. и на 01.07.2023 г. се обадил на жената по телефона и отново ѝ казал, че ще я убие.  На 21.07.2023 г. около 17:30 ч. в Перник обвиняемият отново се заканил с убийство на жената, като ѝ направил жест с ръка наподобяващ стрелба с пистолет, насочен към нея.

По случая е образувано досъдебно производство за закана за убийство, за което се предвижда наказание "лишаване от свобода“ за срок до 6 години. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, извършени са претърсвания и е иззет мобилен телефон, който обвиняемият е ползвал докато е бил в затвора в гр. София.

Това е третият обвинителен акт, който е внесен от Софийската районна прокуратура спрямо прокурорския син за извършени престъпления на територията на Перник. 

Васил Михайлов е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийския районен съд. По обвинение на Софийската районна прокуратура за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди Васил Михайлов вече е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца "лишаване от свобода" условно.

Къде ще празнувате Коледа и Нова година?

И на двата празника ще си бъда в България.
82%
В България за Коледа и в чужбина за Нова година.
6%
В чужбина за Коледа и в България за Нова година.
2%
И двата празника ще прекарам в чужбина.
6%
Все още не съм решил.
5%
Общо 2404 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)