Съдът върна прокурорския син Васил Михайлов в ареста, приятелката му е с охрана

Той е задържан за закана за убийство към приятелката му

27.10.2023 | 22:25 Редактор: Елеонора Танева
Съдът върна прокурорския син Васил Михайлов в ареста, приятелката му е с охрана

Прокурорският син Васил Михайлов от Перник отново влиза в ареста. Това реши Районният съд в Дупница за "закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка". С определение на ВКС, прекратеното пред РС – Перник дело е изпратено за разглеждане на Районен съд – Дупница. 

Налице е обосновано подозрение, че обвиняемият е съпричастен към посоченото престъпление, извършено с 4 отделни деяния, предвид събраните към момента гласни и писмени доказателства, както и направените експертизи. Налице е и реална опасност от извършване на престъпление. Първото деяние от продължаваното престъпление и извършено, непосредствено след вземането на мярка за неотклонение "домашен арест", по дело на СРС и към момента наказателното производство е в съдебна фаза.

Второто и третото деяние са извършени, докато обвиняемия е с мярка "задържане под стража“, а четвъртото е извършено след като на В . М. е наложена мярка „Домашен арест“, по същото НОХД на СРС. Третото и четвъртото деяние са извършени, след като обвиняемият е бил осъден за друго престъпление против личността, а именно – за причиняване на средна телесна повреда, след като РС – Бургас е одобрил внесено споразумение. На 14.09.2023 г., на пострадалата е осигурена лична, физическа охрана, с постановление на прокурор от СРП.

20-годишната Боряна се оплака от упражнено срещу нея насилие в средата на септември.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)