Съдът пусна Бисер Михайлов, не взели под внимание показанията на дъщеря му

На този етап не може да се установи категорично, че той е извършителят на побоя над съпругата си

14.10.2023 | 18:43 Редактор: Искра Ангелова
Съдът пусна Бисер Михайлов, не взели под внимание показанията на дъщеря му

Пернишкият прокурор Бисер Михайлов излезе от ареста, след като Софийският градски съд го освободи и остави без мярка за неотклонение. Той беше задържан за 72 часа по сигнал, че е пребил съпругата си.

Мотивите са, че на този етап от разследването не може да се установи категорично, че Михайлов е извършителят на побоя над съпругата си. А показанията на дъщеря им, която е и подала сигнала за инцидента, не могат да бъдат взети под внимание, защото не може да се докаже, че е била свидетел на спора.

Самата Биляна Михайлова също казала на разследващите, че тя е инициирала спора и е била по-агресивна. Съдът допуска, че Бисер Михайлов може да е ударил съпругата си в момент на самозащита.

Адвокатът на Михайлов коментира пред журналисти, че повдигането на това обвинение е медиен шум и подчерта, че не бива родителите на Васил Михайлов да търпят последствия заради деянията на пълнолетния си син. Биляна Михайлова все още се намира в пернишката болница.

Прокуратурата може да обжалва решението на съда в срок до три дни.


1
8 rate up comment rate down comment 0
Правосъдие в сянка
преди 6 месеца
За да пребие жена си и тя да не смее да се оплаче това говори за невероятен страх! Същия тоя "прокурор" е съден за други мутренски деяния и въпреки, че официално е оправдан дали пък няма да се окаже истина?!? Или пак ще чакат всички институции да утрепе жена си или сина му да пребие поредния човек на улицата за да ги вкарат в затвора? Ако бяхме истинска правова държава сина отдавна трябваше да е в поправителен дом а бащата отстранен от държавна служба до живот!!! Сигнализирай за неуместен коментар