Чичото на Васил Михайлов: Проява на агресия у него съм виждал само на спортния терен

"Има факти и обстоятелства, от които не можем да избягаме", заяви адвокат Таков

14.11.2023 | 21:50 Редактор: Толя Стоянова

Софийският районен съд започна да разглежда делото за прокурорския син Васил Михайлов, обвинен в нанасяне на леки и средни телесни повреди и закана за убийство. Защитата на обвиняемия настоя за отвод на наблюдаващия прокурор, но съдът отхвърли искането като неоснователно. В съдебната зала бяха разпитани свидетели по делото.

"Считаме, че налице е лично негативно отношение от този конкретен представител на прокуратурата към Васил Михайлов. Прокурорите са взаимозаменяеми, така че който и да влезе в зала, делото няма да бъде върнато и да започне отначало, а ще продължи от момента, в който е сега, евентуално бихме могли да се споразумеем с прокуратурата за адекватно наказание", заяви адвокатът на обвиняемия Любомир Таков.

"Считам, че не са налице основания за отвода ми. Аз нямам никаква вина, че десетки други магистрати са си правили самоотвод и делата се падат при мен на случаен принцип, за което както казах в съда, има подаден сигнал в инспектората. Сигналът е подаден лично от мен, има извършена проверка и е установено, че случайният принцип не е нарушаван", каза наблюдаващият прокурор Георги Иванов.

От защитата искат делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие и заявиха, че са готови на споразумение.

"При адекватни параметри на наказанието, тъй като Васил към момента на деянието е бил неосъждан и без криминални прояви, тоест искаме адекватно по размери и вид наказание. Готови сме делото да се води ритмично. Има факти и обстоятелства, от които не можем да избягаме. Ако се споразумеем, няма да се наложи разпит на тези свидетели, ще признаем фактите в обвинителния акт и обстоятелствата по него и ще сключим споразумение", посочи адвокат Таков.

"Аз съм съгласен на справедлив процес, ако е виновен моя племенник да си получи заслуженото наказание, но да бъде доказано. В момента има други неща, които влияят на процеса, най-вече от страна на държавното обвинение", коментира чичото на обвиняемия Васил Михайлов.

Пострадалите пък не са съгласни с дело по бързата процедура.

Чичото на Васил твърди, че племенникът му е човек с голямо сърце, но е бил предизвикан.

"Проява на агресия у него съм виждал само на спортния терен, в живота си не съм присъствал на тези неща, в които го обвиняват, той твърди че е предизвикван", каза роднината. 

Що се касае до клиповете с агресия, които бяха публикувани в социалните медии, чичото на Васил твърди, че племенникът му е споделил, че са направени от негови приятели и той не е искал да бъде сниман.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 1
Леля му на Васко
преди 5 месеца
Добро ни е детето, малко е нервно.... Сигнализирай за неуместен коментар