Излязоха скандални подробности за Васил Михайлов, проговори жертва на прокурорския син

Михайлов се сбил и с арестанти, запалил одеяло в килията си и предизвикал пожар

14.12.2023 | 13:59 Редактор: Толя Стоянова

Проведе се ключово заседание по делото срещу прокурорския син от Перник. Свидетелски показания даде треньорът Румен Андонов, който твърди, че е бил пребит от Васил Михайлов. 

Пред магистратите Румен Андонов заяви, че е бил ударен три пъти, има и съмнения, че е нападнат с бокс. След нападението челюстта на Андонов е била счупена на две места, лечението му продължава и към днешна дата. В съдебната зала бяха разпитани и още двама души. Единият е нападнат от Васил Михайлов, а другият е станал пряк свидетел на хулиганските прояви на прокурорския син.

"Той ме хвана за ръката и започна да ме удря. Три пъти със сигурност ме удари. Баща му познавах, него не го познавам изобщо. Аз работя с деца и децата ми казват, че този човек, който раздава правосъдие в Перник, е идол за тях. Аз не мога да приема това нещо", каза Румен Андонов

"Отново свидетели разказаха как са били удряни, друг свидетел разказа как е видял, чухте от първо лице как клиповете с агресия са били разпространявани на територията на град Перник", коментира наблюдаващият прокурор Георги Иванов.

В съдебната зала излязоха наяве и нови подробности за прокурорския син Васил Михайлов. Стана ясно, че той се е сбил с арестанти, вследствие на което е бил преместен в самостоятелна килия, но там е запалил одеяло и е предизвикал пожар. Преместен е от затвора в Кюстендил в София.

Срещу него са повдигнати осем обвинения - за средни и леки телесни повреди, хулиганство и закана за убийство.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС