ЕКСКЛУЗИВНО: Пред Bulgaria ON AIR говорят братът и снахата на Алексей Петров

Втори оглед трябва да бъде направен на мястото на убийството

17.08.2023 | 12:38 Редактор: Тодор Петров

Екип на Bulgaria ON AIR разговаря с близки на убития вчера в кв. "Драгалевци" бизнесмен Алексей Петров. Пред камерата ни и репортера Теодора Георгиева застанаха брат му Огнян Петров и снахата на жертвата. Близките му са в шок от убийството и не могат да си обяснят кой стои зад него.

"Последно се събрахме цялото семейство на празника на Български извор. Оттогава не сме го виждали, от юли месец, ние сме в Тетевен, той е в София. Тогава и без охрана си пътуваше, с жената, с която живее и с дъщеря си. От телевизията разбрахме всичко вчера", разказа снахата на Алексей Петров.

Братът на убития бизнесмен отрече да са отправяни заплахи към Алексей Петров. Огнян Петров също потвърди, че брат му се е движил без охрана в последно време.

"Съмнението остава. Нали все пак променяме системата и мислим за по-спокоен живот, но нещата не са така. Чух, че има жена с него, но лично не я познавам. Дочувам, че е от ръководния състав на корпорацията. Въобще не знаем къде се намира сега той (къде е тялото му - бел. ред.). Видяхме се последно преди две седмици. Не знам дали е имал охрана. През юли при нас се движеше свободно", коментира той.

Втори оглед трябва да бъде направен на мястото на убийството на Алексей Петров, застрелян на горска пътека в "Драгалевци". Междувременно стана ясно, че е вън от опасност животът на жената, която е била с него по време на покушението. 

Наш екип посети и къщата в село Градежница, в която живее майката на Алексей Петров. 80-годишната жена сама разбрала за убийството на своя син, докато гледала новинарските емисии по телевизията. Щом чула за смъртта на сина си, жената се разплакала и припаднала. В момента тя е в шок и лошо здравословно състояние.

За последно Алексей Петров е ходил преди 20 дни в къщата, където живее неговата майка, за да посети гроба на баща си. Мъжът е починал миналата година.

Различни спекулации има за жената, която е придружавала Алексей Петров във фаталния ден. Една от версиите беше, че простреляната е била Ива Павлова, с която Петров живее от 25 години и имат дъщеря. Това беше опровергано от близките му, които снощи са разговаряли с нея. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС