В тежко състояние е простреляната до Алексей Петров, охраняват я в "Пирогов"

Откакто пациентката е в болницата, не е разговаряла с никого

17.08.2023 | 08:50 Редактор: Михаела Кирилова

В тежко състояние е простреляната при покушението срещу Алексей Петров жена, която беше настанена за лечение в "Пирогов". Претърпяла е две операции - на ръката и на гръдния кош, които бяха засегнати при стрелбата. 

Тя е под охрана в лечебното заведение. Не е ясно кога жената ще може да бъде разпитана, тъй като все още е интубирана. Самоличността ѝ до момента не се съобщава.

"Нощта премина сравнително спокойно. Направени са две операции. Пациентката е обработена, оперирана и смятаме, че операциите към този момент са успешни. Интубирана е, в тежко състояние", заяви изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" д-р Валентин Димитров.

 

"В съзнание е относително, но тя не може да говори. Бихме казали, че критичният момент е преминал, но състоянието ѝ е тежко", поясни д-р Димитров и добави, че откакто пациентката е в болницата, не е разговаряла с никого.

Д-р Димитров отбеляза, че в момента е рано да кажат дали предстоят още операции, защото това се решава впоследствие, ако се появят усложнения. Пациентката има поставена охрана.

Снимка: БГНЕС