Мъж преби жена и майка ѝ в Нови Искър, заплашил да запали къщата

Наложена му е забрана да напуска границите на България

10.08.2023 | 11:20 Редактор: Вяра Димова
Мъж преби жена и майка ѝ в Нови Искър, заплашил да запали къщата

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 49-годишен мъж, заканил се на две жени и им нанесъл телесни повреди.

На  7 август около 22:00 ч. в гр. Нови Искър обвиняемият А.Х. се заканил с убийство на С.П., след което започнал да чупи посуда и да търси нож около себе си. След като не намерил такъв, обвиняемият започнал да удря с ръце и крака жената по главата и тялото и ѝ нанесъл лека телесна повреда.

67-годишната майка на пострадалата се опитала да спре А.Х., но той започнал да удря и нея и ѝ нанесъл лека телесна повреда. След това обвиняемият се заканил на възрастната жена, че ще запали къщата ѝ. Телесните повреди са причинени по хулигански подбуди, като деянието спрямо С.П. е извършено при условията на домашно насилие.

По случая се води досъдебно производство за престъпления.

Обвиняемият няма адрес за пребиваване в страната. Предвид възможността да се укрие и да извърши друго престъпление А.Х. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Спрямо него е наложена забрана за напускане на пределите на Република България.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия. 

Одобрявате ли отнемането на автомобилите на хванатите пияни и дрогирани шофьори?

Да! Мярката ще даде сериозен резултат в борбата срещу войната на пътя.
40%
Не! Няма да има никакъв ефект, единствено ще създаде нови условия за корупция на пътя.
46%
Успехът на мярката ще бъде частичен и временен, трудно ще спре джигитите на пътя.
10%
Не мога да преценя дали е добра или лоша мярка, времето ще покаже.
5%
Общо 12571 гласа

Снимка: pixabay