Двойният убиец от Лозен се страхува от мъст - искал да се укрие, за да воюва в Украйна

По дулото на пистолета са открити следи от кръв, заявиха от прокуратурата

07.08.2023 | 19:18 Редактор: Вяра Димова

Съдът остави за постоянно в ареста 34-годишният Чавдар Бояджиев, обвинен за двойното убийство в землището на село Лозен. Обвиняемият е направил пълни самопризнания. Заради опасност, че може да се укрие или да извърши ново престъпление, СГС постанови най-тежката мярка за неотклонение.

В съдебната зала защитникът и обвиняемият не оспориха искането за "постоянно задържане под стража". Заседанието продължи само 20 минути.

Защитникът заяви, че обвиняемият се е разкаял за случилото се и е изявил желание да не напуска килията - от една страна заради разкаяние, от друга - заради страх от приятели и близки на жертвите.

С вериги и белезници обвиняемият беше доведен в съдебната зала. Той поиска да бъде защитаван от служебния си адвокат. Чавдар Бояджиев отказа да коментира извършеното от него тежко престъпление. 

Вчера стана ясно, че той е направил пълни самопризнания. "Досега прокуратурата винаги се е възползвала от самопризнания, но самопризнанията не са достатъчни за осъдителна присъда", каза адвокатът на Чавдар - Стоян Стоянов.

"Те се подкрепят на 100% към днешна дата от всички останали доказателства по делото. Намерените вещи са така както ги обяснява", обясни прокурор Людмила Николова.

Днес защитата заяви, че Чавдар не си спомня всичко от престъплението. "Има и бели петна", добави адвокатът.

От прокуратурата заявиха, че желанието на Чавдар да остане в ареста не е изненада, тъй като е продиктувано от желанието му за самосъхранение. Става ясно, че по дулото на пистолета са открити следи от кръв. 

"Има следи от кръв от лице от женски пол. По обувките има кръв на лице от мъжки пол", заяви прокурор Николова.

Финансов е мотивът за престъплението. Бояджиев твърди, че е дължал 10 000 лв. на убития Иво Колев, затова инициирал среща с него. Поискал е още 15 000 лв., за да избяга.

"В обясненията си като обвиняем казва, че искал да се укрие, за да вземе участие във войната срещу Украйна, за да не бъде екстрадиран", разкри още прокурорът.

През април миналата година задържаният е извършил друго убийство – на 22-годишна жена.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)