Финансов мотив и интимни отношения стоят зад двойното убийство в землището на Лозен

Обвиняемият Чавдар Бояджиев е направил пълни самопризнания

06.08.2023 | 13:37 Редактор: Михаела Димитрова

Финансов мотив стои зад двойното убийство в землището на село Лозен. Обвиняемият 34-годишният Чавдар Бояджиев е направил пълни самопризнания. Той е признал, че е убил и 22-годишно момиче миналата година. Заради това престъпление са уволнени началници в структурата на СДВР. А изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на ръководителя на Софийската районна прокуратура.

34-годишният Чавдар Бояджиев, обвинен за двойното убийство и двете жертви са се познавали много добре. В колата на заподозрения са открити пистолет, патрони и банкова карта на една от жертвите. А в дома му – дрехи и обувки, пропити с кръв.

Обвиняемият е направил пълни самопризнания. А в основата на тежкото престъпление стоят пари.

"Не е бил удовлетворен от факта, че не е получил исканите финансови средства както от първата жертва, така и от втората", обясниха от прокуратурата.

Оказва се, че Бояджиев и 18-годишното момиче са правили сексуални клипове за качване в порно сайтове срещу заплащане.

"По отношение на първата жертва: Тя е поискала за сексуалното отношение 2000 лв, той се е афектирал и реагирал с причиняване на смърт. По отношение на второто убийство извършителят имал задължение от 10 000 лов към убитото момче, за да се укрие му трябвали 15 000 лв, за това иска среща с него, за да моли за пари и е разказал какво е направил с ученичката преди това, имал намерение да напусне страната през Турция и да се включи във военните действия в Русия-Украйна", обясниха още на брифинга.

Намереният пистолет е със заличени номера, а обвиняемият не е имал разрешение за боравене с огнестрелни оръжия и боеприпаси.

По отношение на оръжието самият той твърди, че е на бащата на момичето, с което понастоящем живее. Той е бивш служител на МВР през 1991, напуснал системата по собствено желание.

И двете жертви са били обявени за издирване. Момичето изчезнало вечерта на 3 август, след като се качило в колата на мъж с прякор "Чоби". И така полицията започва разследване, което води до Чавдар Бояджиев. И двете убийства са извършено много близо до местата, където са открити телата.

Бояджиев е направил и друго самопризнание, че на 6 април миналата година е убил 22-годишна жена. Тогава е бил задържан за 72 часа, внесено е искане за постоянно задържане, съдът, обаче, го освобождава с мярка подписка, а наблюдаващият прокурор не е протестирал съдебния акт.

В момента делото е на производство. Заради пропуски в организацията по разкриване и разследване на това престъпление е снето доверието от ръководството на 8 РПУ и е поискано освобождаване от длъжност на неговия ръководител. Сега Бояджиев е обвинен в двойно убийство. 

Утре ще се гледа мярката на 34-годишният Чавдар Бояджиев. А в село Лозен за втора поредна вечер ще се съберат жители на селото, за да отдадат почит на убитите Яна и Иво. Местните ще поискат справедливост.

Повече вижте в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС