Задържаният за двойното убийство в Лозен сам признал къде се намират телата на жертвите

По наша информация момичето е имало интимна връзка със заподозрения за убийството Чавдар

05.08.2023 | 18:40 Редактор: Михаела Димитрова

В този момент пред кметството на село Лозен се провежда бдение в памет на убитите - Яна и Иво.

"Не е редно да продължават да се потулват случаи. Ако преди година със същия извършител не беше потулен случая, нямаше да сме тук да отчитаме почит на двама наши познати, които си заминаха много млади", коментира жена.

По неофициална информация мотивът за извършените престъпления е пари.

Два трупа – на 18-годишно момиче и 27-годишен мъж са открити тази сутрин в района на село Лозен. Телата на жертвите бяха на различни места. Оказа се, че момичето и момчето са с огнестрелни рани. Задържан за двойното убийство е 34-годишният Чавдар от селото.

По информация на Bulgaria ON AIR Чавдар живее с майка си в къщата в Лозен, отскоро има и приятелка, която работи в местния магазин. Днес в дома му не открихме никого.

Негови съседи, обаче, разказаха, че Чавдар е криминално проявен. Преди време младо момиче, което е имало отношения с него, е загинало от удушаване, но делото е в досъдебна фаза и Чавдар си е бил на свобода и е работил на различни места в селото.

“Имаше по едно време нещо такова, един цивилен полицай ме видя и пита чули ли сте нещо, не бяхме. Чуха се слухове но мисля, че не е нещо особено, пак се мяркаше, работеше, виждаше се тук”, коментира съсед.

Чавдар е задържан на пътя Айтос-Бургас. Той е направил самопризнания къде се намират труповете на жертвите.

Убитите и са от село Лозен. Тримата са се познавали. По наша информация момичето е имало интимна връзка със заподозрения за убийството Чавдар. Полицията работи по няколко версии, сред които любовен триъгълник, наркотици и паричен заем.

Все още не е ясно дали убийството е станало на местата, където са намерени труповете, или те са убити на друго място и 34-годишният Чавдар ги е завлякъл до землището на село Лозен. Утре Софийската градска прокуратура ще излезе с повече подробности по случая. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС