Георги не бягал, нямал общо с нападението? Пострадалите са с охрана, живеят на нов адрес

Адвокатът на обвинения за насилието над 18-годишната старозагорка твърди, че мъжът не се бил криел

30.07.2023 | 13:32 Редактор: Елеонора Танева

26-годишният Георги Господинов бил задържан на в Стара Загора тази сутрин, но не докато бяга, а напът към полицията. Това заяви адвокатът му Валентин Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той е обвинен за заплаха за убийство към 18-годишното момиче, което беше нарязано с макетен нож, беше му обръсната главата и е със счупен нос. Господинов, в дните преди зверството, е писал заплашителни съобщения  в Instagram към пострадалата.

Пред адвоката Георги Господинов категорично е отрекъл да има каквато и да е съпричастност с малтретирането на момичето и да е заплашвал когото и да е в социалните мрежи.

По темата се включи и изпълняващият функцията на главен прокурор Борислав Сарафов.

"Не само, че подобни прояви на насилие са недопустими, но те са и престъпления, които следва да бъдат наказвани бързо и адекватно, с цялата строгост на закона. Още днес с моя заповед възлагам на административните ръководители на апелативните прокуратури да следят за бързото и обективно разследване на всички случаи на насилие", се казва в изявлението на Сарафов.

Почти безпрецедентно, "Мини Марица-изток" отстрани от работа свой служител, който защити действията на Господинов. 

В публикация в социалните мрежи, Виктор Костов написа: "Аз пък защитавам пича. Всяка лигла трябва да си знае гьола и като шава напред назад ще яде мамуля! Евала брат показвай кой е силния пол!"

Във втора позиция, лично изпълнителният директор на "Мини Марица-изток", инж. Илза Чинкова, осъди действията на служителя: "Викторе, обръщам се към теб като майка и жена, като ти заявявам, че се срамувам и осъждам твоята грозна позиция. Ти си срам за хилядите почтени работници и служители в "Мини Марица - изток" ЕАД. Не искам никой от работещите в мината да бъде отъждествяван с твоята позиция."

По информация, пострадалата и нейните близки са с наложена охрана и сменен адрес.

Вижте повече в репортажа.


1
2 rate up comment rate down comment 0
Ей на
преди 9 месеца
Съдийката дала ли е клетва? Използва ли си акъла по време на работа, или само подпечатва това което и дават от експертизата и вика следващия? Така ли си печели парите? Без да вникне в казуса? Само вика да дойде почивката за цигарка и кафенце. Като е видяла, че експертизата е лоша защо не е върнала всичко на по-висока инстанция?. Да се самосезират. Така ли работят тия във властта? Каква съдийка е тази тогава? Не става! Вън от съда! Сигнализирай за неуместен коментар