"Викторе, ти си срам за нас": Директорът на "Мини Марица-изток" се отрече от защитник на насилника в Стара Загора

"Аз пък защитавам пича! Всяка лигла трябва да си знае гьола", написа по-рано Виктор Костов

29.07.2023 | 20:08 Редактор: Елеонора Танева

Изпълнителният директор на “Мини Марица - изток” ЕАД инж. Илза Чинкова публикува личната си позицията, в която осъжда мнението на служителя в дружеството - Виктор Костов, който по-рано днес защити насилника от Стара Загора - Георги Господинов.

“Викторе, обръщам се към теб като майка и жена, като ти заявявам, че се срамувам и осъждам твоята грозна позиция. Ти си срам за хилядите почтенни работници и служители в “Мини Марица - изток” ЕАД. Не искам никой от работещите в мината да бъде отъждествяван с твоята позиция. И отново, като майка и жена ще ти кажа, че и един единствен шев, направен на живо същество, причинен от ръката на някакво човешко недоразумение, наречено от теб "силен пол" е прекалено много и недопустимо за времето и обществото, в което живеем", написа инж. Илза Чинкова.

Виктор Костов написа в свой пост по рано днес: "Аз пък защитавам пича! Всяка лигла трябва да си знае гьола и като шава напред-назад ще яде мамуля! Евала брат показвай кой е силният пол. А всички, които имат нещо против Гошката - да ми пишат на лично - ке ви убием от бой бате. 400 шева ще ви се сторят малко. Мърши".

Ръководството на "Мини Марица-изток" ЕАД категорично се разграничава и остро осъжда позицията на Виктор Костов относно инцидента с пострадалото момиче. Със заповед на управителя на Рудник "Трояново-север" Виктор Костов е отстранен от работа до изясняване на всички обстоятелства.

"Човешкият живот и здравето са неприкосновени и всяко посегателство върху тях е недопустимо!", пише в позицията на ръководството.


5
1 rate up comment rate down comment 0
Принципен
преди 8 месеца
Илза да даде една своя заплата на пострадалото момиче за лечение и възстановяване, щом е така загрижена, вместо да пише популистко изявление . Сигнализирай за неуместен коментар
4
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 8 месеца
Гошко и Виктор ще ядат сега дървото! Сигнализирай за неуместен коментар
3
8 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 9 месеца
Я го покажете тоя Виктор да го видим Сигнализирай за неуместен коментар
2
20 rate up comment rate down comment 0
Ей на
преди 9 месеца
Много жалко, че в България дори шефката на Мини Марица Изток знае, че човешкият живот и здраве са неприкосновени и всяко посегателство е недопустимо. А съдийката от Стара Загора Татяна Гьонева Коева не знае и го е пуснала да си ходи по живо по здраво. Трябва да й направят психологическа оценка на тази съдийка. Може да е аутист и да не прави разлика между добро и лошо. Между лека и тежка телесна повреда. Сигнализирай за неуместен коментар
1
44 rate up comment rate down comment 1
Емилия Танкова
преди 9 месеца
Браво за позицията на рудник"Трояново-север " Сигнализирай за неуместен коментар