"Страх ни е, живеем в Ад": Заплашват близки на нарязаното момиче - осмелили се да говорят

Прокуратурата промени квалификацията на престъплението в "средна телесна повреда"

29.07.2023 | 18:38 Редактор: Елеонора Танева

Вълна от коментари в социалните мрежи по случая с нарязаното момиче от Стара Загора. Протести в подкрепа на младата жена се организират в редица градове. 

Страх, болка и жажда за справедливост. Това изпитват близките на жестоко пребитото момиче. 

"Това е такъв шок и дори не мога да си представя. За мен това не е човек, как може да си позволи да направи такова нещо?", още не може да повярва какво се е случило близка на жертвата. 

А след като, въпреки ужаса, се осмелява да говори, получава поредица от заплашителни съобщения. В този случай, обаче, полицията се задейства светкавично и още днес по обед е задържан 26-годишен мъж. Засега самоличността му не е ясна, но, под обществения натиск старозагорските обвинители обещават да дадат пълна информация за целия случай на специален брифинг утре. 

"Да, страх ни е, защото той е на свобода", казва заплашваната жена.

След нападението над 18-годишната старозагорка, 26-годишният Георги е прибран в ареста за 72 часа. Дни по-късно обжалва, съдът променя определението за извършеното от него деяния от средна в лека телесна повреда и го пуска. 

А това буквално взривява общественото мнение. Стара Загора готви протест. Кметът на града заяви, че подкрепя исканията на хората. 

"Като граждани трябва да покажем, че между нас няма място за подобни прояви! Призовавам всички старозагорци в понеделник, в 18 ч. да изразим своята позиция", призова кметът Живко Тодоров.

Призив за справедливост ще се чуе и от жълтите павета в София. Правосъдният министър поиска бързо и обективно разследване. 

"За пореден път ставаме свидетели на потресаващ случай на жестокост към жена, която е нечовешки малтретирана от своя приятел. Затова призовавам независимите разследващи органи да проведат пълно, обективно и задълбочено разследване на обстоятелствата, като се използва целият инструментариум на закона, за да защитят невинната жертва и обществения интерес", написа Атанас Славов в профила си във Facebook.

Това даде тласък на старозагорската прокуратура и още днес отново промени квалификацията на деянието. Сега то отново е за нанасянето на средна телесна повреда. Как и защо - не става ясно. Близките на момичето подозират връзки на извършителя със съдебната власт в града.

"Дори не ни уведомиха че е пуснат. Много бихме искали да разберем какви връзки има. Няма такава присъда за това, което е причинил. Надяваме се да бъде задържан, за да може поне малко да си отдъхнем и не само ние, това е малък град, има много хора които са притеснени. Вече месец живеем в Ад", тревожат се близки на жертвата. 

Вижте повече в репортажа на Мартин Керефейски.


4
1 rate up comment rate down comment 0
Цонев
преди 8 месеца
Както винаги съм казвал прокуратурата не работи гнило е и не става за нищо един пък така един пък така курвеск прокуратура сега 400 разреза за нея да види с кого се гаври време е народа да ви смачка мъченици гадни прокороски лекекенца Сигнализирай за неуместен коментар
3
0 rate up comment rate down comment 3
Анализиран новини с
преди 8 месеца
За мен е гнила новина. Гледах много подробно всички новини по случая. Първо твърдението за 400 прорезни рани е само от една близка на пострадалата. Няма го в никой документ. В съдебният акт е написано множество. Снимки?След това - защо се чака цял месец? Първото, което трябваше да се направи е да се намери пластичен хирург за момичето. И раните да се залепят. Някой пластичен хирург, алтруист който да се е явил? Или поне протестиращите да са събирали пари? Те май даже и в Интернета ги е нямало. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Атанасов
преди 8 месеца
Няма такава държава , може би със детето на съдията който го е пуснал на свобода трябва да се случи същото за да осъзнае че парите не са всичко в този живот! Трябва да има уволнения в съдебната система . Сигнализирай за неуместен коментар
1
12 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 8 месеца
Никой не коментира психологическата травма, която обаче ще остане за цял живот неоздравяла за разлика от раните, които ще станат на белези. Сигнализирай за неуместен коментар