Обвиниха кмета на Стамболийски в злоупотреби, той видя опит да се навреди на ГЕРБ

Мараджиев настоява да се стигне до съд, за да бъде доказана невинността му

12.06.2023 | 13:02 Редактор: Елеонора Танева
Обвиниха кмета на Стамболийски в злоупотреби, той видя опит да се навреди на ГЕРБ

Кметът на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев е обвинен в злоупотреба с обществени поръчки. Те са били направени в периода януари 2018 - октомври 2022 година, а общата им стойност е над 2,3 милиона лева. Пред прокурорите Мараджиев обяви, че е невинен, обвинението е скалъпено, а целта - да се навреди на ГЕРБ.

"Когато започна разследването, от прокуратурата говореха за злоупотреба с европейски средства. Сега се оказа, че няма такова нещо. Парите за тези поръчки са отпуснати от правителството на Бойко Борисов. Въпросните конкурсни процедури са проверявани нееднократно и не са открити нарушения", заяви пред "24 часа" Мараджиев.

Той е категоричен, че става дума за скалъпено обвинение. "Не съм извършил никакво престъпление. Целта е да се навреди на координатора за Пловдивска област на една партия и оттам на самата политическа сила", коментира кметът.

Заедно с него е обвинена и заместничката му Теодора Денева. Двамата са с парични гаранции от по 3000 лева. Мараджиев настоява това обвинение да стигне до съда, за да бъде оневинен и да не изпадне в ситуацията на Делян Добрев, срещу когото подновиха разследване отпреди около 10 години. Той прогнозира, че в близките дни ще бъдат повдигнати обвинения и на други кметове от ГЕРБ като ответна реакция от страна на главния прокурор Иван Гешев след заявката за неговото отстраняване.

"Изчегъртването продължава", обобщи Мараджиев. 

Снимка: БГНЕС