Бременната трафикантка се оказа лекар от Пловдив, изчезналият син от Труд - седял до нея

Д-р Перасенска ползвала болничен за задържане на плода, докато карала нелегалните мигранти

14.03.2023 | 14:35 Редактор: Елеонора Танева
Бременната трафикантка се оказа лекар от Пловдив, изчезналият син от Труд - седял до нея

Бременната шофьорка на нелегални мигранти се оказа лекар от интензивното отделение на УМБАЛ "Пловдив". Военният се оказа нейният приятел, а другият мъж, задържан по случая - обявеният за издирване от майка му Георги Божиков.

И тримата са от пловдивското село Труд.

"Луда работа. Искали са да изкарат двойна надница, но не им се е получило", коментира пред "24 часа" кметът на селото Красимир Минков.

В петък в района на Хасково с четирима сирийци бяха задържани 40-годишният ефрейтор от авиобаза "Граф Игнатиево" Димитър Динчев, бременната му приятелка д-р Ирена Персенска и 25-годишният Георги Божиков. 

Военният и лекарката живеели заедно в селото. Тази сутрин на притеснената майка на Георги се обадил адвокатът му с новината, че синът ѝ не е изчезнал безследно, а е арестуван за трафик на мигранти. Според юриста при задържането му от МВР са били длъжни да уведомят майката за случващото се.

Той и военният Димитър Динчев са в ареста с определение на Военния съд в Пловдив от вчера.  Заради бременността ѝ, д-р Перасенска е под парична гаранция от 5000 лева. 

Колегите ѝ са изумени от забъркването на лекарката в престъпната схема. Тя превозвала мигрантите докато била в болничен за задържане на плода. В лечебното заведение също така недоумяват, че от МВР не са ги уведомили, че тяхна колежка с толкова отговорни функции е засичана да шофира под въздействие на дрога. Този факт оповести днес вътрешният министър Иван Демерджиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Тт
преди 1 година