Бременна и военен са задържани за трафик на мигранти, тя е хващана да шофира дрогирана

Натискът у нас е безпрецедентен, но малка част от успяват, заяви Иван Демерджиев

14.03.2023 | 10:43 Редактор: Михаела Димитрова
Бременна и военен са задържани за трафик на мигранти, тя е хващана да шофира дрогирана

Задържаха бременна жена, превозваща мигранти край Пловдив. Тя е позната на полицията. Преди това е задържана да шофира с наркотици. Това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той уточни, че днешният арест е следствие на разработка на Военна полиция, а освен задържаната бременната жена, по случая е арестуван и военен, който бил с нея. Двамата са следени отдавна. Демерджиев отново отправи призив към следващия парламент да повиши наказанията за каналджийство.

"Три текста в Наказателния кодекс да бъдат преработени така, че тези хора да бъдат възпрени. Една такава превенция би помогнала страшно много. Миналата седмица бях на Съвет в Брюксел. Там усилията ни се оценяват високо. Оценява се това, че ние възпрепятстваме много хора да не преминат през нашата територия, за разлика от Италия, например, където разполагат с много повече ресурси, но там трафикът на хора расте, а при нас намалява", каза Демерджиев, цитиран от БГНЕС.

"Имайте предвид, че натискът у нас е безпрецедентен и това го казвам, защото в пъти повече са желаещите да проникнат на наша територия, а много малка част от тях успяват. И понеже ние ги преследваме и залавяме, това става обществено достояние и създава впечатлението, че има повече мигранти. Но няма, уверявам ви! Толкова малко България не е пропускала в нито един момент", заяви Иван Демерджиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR