СРП: Велико Желев е задържан за изнудване, престъплението е извършено от 3 лица

Първоначално разследването е било за образуване на телесна повреда

07.03.2023 | 11:55 Редактор: Ирена Бакърджиева
СРП: Велико Желев е задържан за изнудване, престъплението е извършено от 3 лица

Софийската районна прокуратура наблюдава разследване, образувано за телесна повреда, от органите на МВР. Първоначално разследването е било за образуване на телесна повреда, като в момента е преквалифицирано и се води за изнудване. Това каза на брифинг Борислав Георгиев, заместник районен прокурор при СГП, относно разследването срещу строителния предприемач Велико Желев.

"В снощните часове до полунощ са били извършени действия по разследване: претърсване, обиски, иззети са веществени доказателства, документни, компютри. Току-що дойдоха разследващите да докладват при наблюдаващия прокурор, който ще извърши оценка на доказателствата, ще прецени дали се касае за престъпление, подсъдно на СГП като първа инстанция, или на наше, и ще ви информираме допълнително", съобщи заместник районният прокурор.

Той потвърди, че Велико Желев е едно от лицата, за които става въпрос, като уточни, че е задържан и допълни, че наблюдаващият прокурор ще прецени какво процесуално качество ще бъде дадено към настоящия момент.

Георгиев обяви, че става дума за престъпление, извършено от няколко лица. Попитан колко, той отговори "трима".

БГНЕС припомня, че около 22:30 ч. снощи беше задържан известният строителен бизнесмен Велико Желев. Час и половина преди това полицаи започнаха обиск на офисите на Желев, които се намират на бул. "Цар Освободител" №6, в центъра на столицата. Желев беше отведен от полицаите, без да прави изявления. Служителите на реда също отказаха коментар за задържането му.

Снощи служители на МВР претърсваха и други офиси на Велико Желев, включително и негови имоти в София, Варна и варненския курорт "Св. Св. Константин и Елена".

Велико Желев е бивш директор на Агенция "Пътна инфраструктура".

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Россен
преди 1 година
ЗеЛевски, хем не е по темата коментара, хем говориш наизуст! Ходил си да мериш лично коя къща на колко метра е? Или завист и лафове наизуст? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
ZeЛЕВСКИ
преди 1 година
Зона А обхваща частта на акваторията на Черно море, крайбрежната плажна ивица и част от територията, попадаща в ивица с широчина 100 м извън териториите на населените места, измерена по хоризонтала от границите на морския бряг или на морските плажове. В зона А не може да се строят къщи, но за Иво Каменов, Марин Митев и Тихомир Митев и Велико Желев може Сигнализирай за неуместен коментар