Претърсват луксозния имот на Велико Желев, полиция охранява вилата от снощи (+СНИМКИ)

По думи на адвоката му все още не му е повдигнато обвинение

07.03.2023 | 10:45 Редактор: Ирена Бакърджиева
Претърсват луксозния имот на Велико Желев, полиция охранява вилата от снощи (+СНИМКИ)

Разследващи влязоха на претърсване в луксозния имот на строителния предприемач Велико Желев в курорта "Св. св. Константин и Елена".

Край шикозната вила в морския град има полицейско присъствие още от понеделник вечер. Униформените до този момент са охранявали имота на Желев, за да не се изнася нищо оттам, пише "24 часа".

На задържания снощи бизнесмен Велико Желев все още не са повдигани обвинения, каза адвокатът му Менко Менков. Той посочи, че изпълнителният директор на "Хидрострой" е в ареста за 24 часа след акцията в офисите на фирма снощи, предаде БТА.

Действията на полицията продължиха почти до полунощ. По случая е образувана преписка в Първо районно управление в столицата по сигнал за принуда.

Очаква се по-късно днес материалите да бъдат докладвани в Районната прокуратура в София и да бъде взето решение дали и какво обвинение да бъде повдигнато а Желев, както и дали да бъде освободен от ареста.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 1
Rossen
преди 1 година
ZeЛЕВСКИ, какво общо има коментарът ти със статията? Плюс това, ти си ходил да мериш на колко метра е от плажа сградата ли? Или така на око и на селски лафове я караме? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
ZeЛЕВСКИ
преди 1 година
Зона А обхваща частта на акваторията на Черно море, крайбрежната плажна ивица и част от територията, попадаща в ивица с широчина 100 м извън териториите на населените места, измерена по хоризонтала от границите на морския бряг или на морските плажове. В зона А не може да се строят къщи, но за Иво Каменов, Марин Митев и Тихомир Митев и Велико Желев може Сигнализирай за неуместен коментар