Заваляха уволнения в МВР - Плевен след побоя над младеж, замесени са и чужденци

19-годишният Емил е настанен за лечение в областната болница

13.02.2023 | 17:45 Редактор: Петя Кръстева

След инцидента с пребитото момче в Плевен са уволнени няколко полицаи, а прокуратурата се самосезира за тежкия случай. 19-годишното момче беше пребито до безсъзнание пред дискотека от шестима униформени.

В малките часове на събота вечер 19-годишният Емил си тръгва от нощен клуб в Плевен. Баща му разказва, че той и приятелите му попадат случайно в свада пред заведението. В нея се включват шестима мъже и му нанасят побой. 

"Решават да си допият в заведението, от което излиза синът ми. Минават биячите, които започват да налагат приятеля на моя син, с един удар го свалят на земята, а сина ми пет човека започват да го бият. Там вече го повалят. С ритници и юмруци започва големият бой. Вместо да ги разтървават младите момчета, защото всички са на около 19 години, те започват директно да налагат", обяснява бащата Костадин Недялков. 

По думите му младото момче е повалено на земята след сериозен удар в носа, то пада на земята, гълта езика си и остава безжизнен в продължение на 2 минути. 

Служителите на МВР, нанесли побоя, са установени още на следващия ден и са временно отстранени от длъжност, до приключване на проверката по случая.

"Проверката тече от вчера, гледаме записи, снемаме обяснения, има чужди граждани, които са участвали в инцидента", заяви директорът на ОДМВР - Плевен комисар Веселин Вътов. 

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пък поиска бързи резултати от проверката.

"Ако има служители, които са допуснали нарушение, или нещо повече - незабавно очаквам да бъдат санкционирани", категоричен бе той. 

19-годишният Емил е настанен за лечение в областната болница. По случая е образувано досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.

Вижте повече в репортажа на Димитър Върбанов. 


1
3 rate up comment rate down comment 2
Баклава бей
преди 1 година
Какво значи отстранени ,пък даже и уволнени ,това е най-малкото което трябва да им се случи на тези гамени ,,полицай",съд по бърза процедура и в панделата ила пък даже и разстрел .Мямаме нужда от допълнителни *** прикриващи се в униформи .През последните 3 години всички престъпления в държавата са извършени от престъпници прикриващи се в полицейски униформи. Сигнализирай за неуместен коментар