Побоят над медика от Враца станал след битов скандал и няма общо с работата му

Работещите в Спешното се усъмнили, че побоят може да има връзка катастрофата, при която загина тригодишно момче

14.01.2023 | 10:50 Редактор: Ирена Бакърджиева
Побоят над медика от Враца станал след битов скандал и няма общо с работата му

Побоят над медик от Спешния център във Враца в петък късно вечерта е станал след битов скандал и няма нищо общо с работата му, твърдят разследващите на случая. Побоят станал, след като медицинският асистент Кирил Г. се прибрал доста време след дежурство в Спешния център.

Битият млад мъж има голяма разкъсна рана на челото, сцепена устна и съмнение за хематом. Пред полицията той сам разказал къде и как е пострадал, но отказаха повече подробности до окончателното приключване на разследването.

Когато медикът постъпил на лечение в болницата и бил настанен в хирургическото отделение, негови колеги от Спешния център споделили пред медии за случая и уведомили полицията. Работещите в Спешното се усъмнили, че побоят може да има връзка с това, че Кирил бил част от втория медицинския екип, отишъл на мястото на катастрофата, при която загина тригодишно момче, а майка му бе тежко ранена и все още е във врачанската реанимация.

След катастрофата близките на загиналото дете обвиниха пристигналата с първия екип д-р Диана Димова, че е употребила алкохол и това било ѝ попречило да действа адекватно и да спаси живота на затиснатото под обърналата се кола невръстно момче, пише "24 часа".

Лекарите обаче доказаха, че детето, което пътувало без обезопасително столче, е загинало на място, след като изхвърчало при преобръщането в дере на движещата се с над 100 км в час кола, управлявана от бащата на детето. Полицейска проверка с дрегер на д-р Димова пък показа 1,44 промила алкохол, но тя отрече да е пила и нарече пробата манипулация.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR