14-годишното дете в Бузовград е ударено извън пътното платно от пияния шофьор

Жителите на селото поискаха справедлива присъда за 57-годишния мъж

14.11.2022 | 13:38 Редактор: Тодор Петров

За пореден ден жителите на Бузовград поискаха справедлива присъда за пияния 57-годишен шофьор, блъснал 14-годишно дете. Те настояват и за обезопасяване на пътищата в района. Най-вероятно мъжът е изгубил управление над автомобила - това е една от версиите, по която работят разследващите.

Валя Узунова е майка на едно от децата, станали неволни участници в катастрофата, но все още е в стрес от случилото се. 

"Нищо не говори. Настояваме за спешни мерки на промяна в закона. Искаме да има ефективни присъди. Минималната присъда да бъде 10 години и нагоре. Това от 1 до 6 години е жива подигравка", споделя жената.

Състоянието на блъснатото момче остава тежко – детето е в реанимация, в кома, с тежка черепно-мозъчна травма и счупвания по цялото тяло. Тази сутрин от прокуратурата категорично отхвърлиха версията, че детето е изскочило само на пътното платно.

"Мястото на удара е извън пътното платно, около банкета. Детето не се е движило, а е било статично. Обоснованият извод, който се налага, е, че водачът на превозното средство е изгубил управление и вероятно е напуснал самото пътно платно и е ударил непълнолетното 14-годишно момченце", обясни окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

А жителите на Бузовград за пореден път настояха да спре беззаконието и войната по пътищата. 

"Думата "справедливост" е изпразнена. Значи трябва да го вземем ние в свои ръце. Трябва да хвана да ида да го убия ли?", коментира дядото на пострадалото момче.

Обвиняемият за инцидента 57-годишен мъж е задържан за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска постоянното му задържане под стража.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС