Дрогираният, блъснал дете в Бузовград, карал с бясна скорост, местните се молят за момчето

Всички са в шок от тежкия инцидент

12.11.2022 | 18:50 Редактор: Искра Ангелова

Пиян и дрогиран шофьор блъсна 14-годишно момче в казанлъшкото село Бузовград и избяга. Детето е с опасност за живота и е настанено в реанимацията на казанлъшката болница. Тежкият инцидент е станал в петък вечерта. Шофьорът е задържан.

Детето е карало колело заедно със свой приятел по пътния банкет, когато било ударено от автомобила. Другото дете не е пострадало сериозно. Майка му разказа, че са в шок от тежкия инцидент.

"Разбрах, че са карали колелета. Всичко е станало много бързо. Стоели са на банкета, отстрани на главната улица. Колата с бясна скорост минава и ги връхлита", сподели Валентина Узунова.

Водачът е избягал от местопроизшествието, но по-късно е бил задържан. Той е на 57 години. Дрегерът е отчел над 1,2 промила алкохол.

Положителен е и полевият тест за наркотици.

Според кмета на селото в района се шофира изключително опасно.

"Бързо каращи коли, дрогирани пияни хора на пътя. Цялото село е в шок, дори околността. Всички се молим за детето", коментира кметът на Бузовград - Мая Берова.

57-годишният шофьор все още не е дал обяснение за случилото се. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 1 до 6 години затвор.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.