Откраднаха 20 тона асфалт от АПИ, материалът е останал след ремонт на пътя София - Варна

От Областното пътно управление – Велико Търново и дирекцията на МВР засега отказват коментар

11.11.2022 | 19:39 Редактор: Ваня Кузманова

Задържаха двама мъже, откраднали 20 тона фрезован асфалт от главния път София - Варна. Материалът е бил на Пътната агенция, която наскоро ремонтира участъка. Жители на близкото село са сигурни, че това е добре планирана кражба.

Сигнал за нея е получен вчера. Преди 20 дни в участъка на главен път София - Варна до стражишкото село Кавлак приключи рехабилитацията на пътя. 

"Аз като пътувам оттам, виждала съм една голяма камара и сме виждали как боядисват, асфалтират, а оттам насетне какво е станало - вече не знам. Кой го е взел, употребили ли са го, не мога нищо да кажа", посочи кметският наместник на с. Кавлак - Стефка Николова.  

Полицаите установили, че кражбата е извършена в рамките на два дни от двама мъже на 50 и 61 години. Единият е от село Кесарево, а другият от София. Те товарили материалите на камион. Местните предполагат, че кражбата е организирана и е дело на фирми, които се занимават с пътни ремонти. 

"Отпреди месец правят рехабилитация на републиканския път. И там складираха стария асфалт, преди месец беше там. Но това нещо може да се вземе с багер, фадрома и големи камиони, или собственикът, който е на асфалта, или някаква далавера, няма какво друго да бъде…!", коментира Никола Костадинов от Кавлак.  

От Областното пътно управление – Велико Търново и дирекцията на МВР засега отказват коментар, докато има досъдебно производство. Фрезованият асфалт може да се рециклира и да се използва повторно. Не е ясно и на каква стойност е откраднатият материал.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Венелин
преди 1 година
Ами като е приключил ремонта защо не е бил прибран до сега а е стоял на произвола на съдбата? И що за ремонт е това да останат 20 тона при положение че трябва да се изчисли колко приблизително са нужни и те се плащат предварително. АПИ взима пари от данъкоплатците за определен ремонт и просто така остават едни платени 20 тона които ще отидат за друг ремонт за който пак ще се вземат пари за тия платени 20 тона. Ей *** държава и управа и крадливо племе. Сигнализирай за неуместен коментар