Вандалска проява в центъра на София: Разрушен е таванът на подлез, частично е затворен

Подлезът е до Министерството на младежта и спорта

10.11.2022 | 17:55 Редактор: Ваня Кузманова

Поредна вандалска проява в центъра на София. Изпочупен е таванът на един от централните подлези. Този до Министерството на младежта и спорта. Към момента той е частично затворен. 

Хулиганската проява е от понеделник вечерта. По неофициални данни, щетите са нанесени от младежи, като извършителите са били най-малко трима. 

Кметът на община "Средец" Трайчо Трайков, коментира, че вандалските прояви в центъра на града зачестяват. Наказани обаче няма. 

"Такива вандалски посегателства не са изключение, за съжаление. Доста често стават в подлезите, въпреки наличието на камерите за видеонаблюдение. Откакто съм кмет, за три години няма нито един случай, в който някой е бил открит или санкциониран", посочи Трайкова. 

Баскетболната легенда Георги Глушков работи на метри от мястото на инцидента. Според него е дълг на обществото да се справи с хулиганите. 

"Трябва да има мерки срещу вандалите, защото това сега е безобразие, виж те какво нещо! Тук минават и деца. Доста неприятно е! Тези хора са малко на брой и трябва да се справим с тях. Ако бяха много, щеше да бъде трудно, но аз смятам, че те са изключение", каза президентът на Българската федерация по баскетбол Глушков. 

Случайни хора, минаващи през подлеза, също бяха неприятно изненадани от изпочупените тавани.  

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова.