Вандализъм в метрото в София, младежи разкъсаха седалки в мотриса

Полицията вече е открила извършителите

03.11.2022 | 19:37 Редактор: Искра Ангелова

Вандалска проява в метрото в София. Четирима младежи разкъсаха седалки в една от мотрисите с макетен нож.

В началото на октомври охранителни камери запечатват лицата на ученици на възраст между 14 и 16 години, които драскат и разкъсват около 40 седалки в метрото.

"По камерите е видяно кои са, тази информация е предадена на СДВР. С макетен нож в един вагон са нарязали седалките. Това е вандализъм отвсякъде, просто съм възмутен, защото това са млади хора, които го ползват всеки ден - ученици, тийнейджъри ползват метрото всеки ден", каза директорът на столичния "Метрополитен" инж. Стоян Братоев.

Вандалският акт се случва в мотриса пътуваща в посока "Младост". Полицията вече е открила извършителите. А щетите са за малко над хиляда лева. За да се оправят седалките, влакът трябва да бъде спрян за един ден от движение.

"Някои са залепени с тиксо. Това е временно решение, докато се отстрани, защото не можем да спрем влаковете заради няколко седалки", допълни инж. Братоев.

За пътуващите ежедневно с метрото случилото се е недопустимо.

"Против съм това да се руши и на децата от малки трябва да им се показва, че трябва да пазят. Но ставам свидетел на това, че дори родители, когато става въпрос за тяхното дете, го приемат като детска постъпка и не правят забележка", сподели Елена.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.