Хванаха незаконни лихвари при специализирана акция в Перник

Иззети са списъци, пари и дебитна карта

24.09.2022 | 15:18 Редактор: Теодора Патронова

Специализирана полицейска операция се провежда днес в Перник. В акцията участват служители на секторите криминална, икономическа, териториална и охранителна полиция, както и експерти  от  НАП, БАБХ, РЗИ и Агенция "Митници". 

Проверени са и пет криминално проявени лица. В търговски обект в града е установена незаконна лихварска дейност, иззети са списъци, пари и дебитна карта. В акцията участват служители на секторите криминална, икономическа, териториална и охранителна полиция, както и експерти  от  НАП, БАБХ, РЗИ и Агенция „Митници. В друг търговски обект също е намерена тетрадка със списъци.  Изяснява се дали на длъжниците е предлагано условието за опрощаване на дългове срещу гласуване за  определена партия на предстоящите избори. Образувани са досъдебни производства и за двата случая.

"Проверени са над 130 моторни превозни средства и 237 шофьори и пътници. Също така са извършени инспекции на 35 питейни и увеселителни заведения.
Съставени са 7 акта и 14 фиша по Закона за движение по пътищата, 4 акта по Закона за българските документи за самоличност. Проверени са и 5 лица от криминалния контингент. Предстои проверки на още такива до края на деня", обясни говорителят на ОДМВР - Перник Венцислав Алексов.

В складово помещение са открити около 800 литра дизелово гориво, което вече е иззето. Претърсват се и други прилежащи сгради, където е възможно да бъде открито още гориво.

Спецоперация за противоодействивя на купен вот след получен сигнал и в района на Козлодуй. Задържан е 34-годишен местен жител, заподозрян за купуване на гласове.

В последните дни се проведоха няколко полицейски операции – в Стара Загора, Сливен, Добрич и Шумен.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Росица Христова
преди 1 година
Това в Перник отдавна трябваше да се случи,но много от полицаите са вътре в играта.Но добре че се случи и сега. Сигнализирай за неуместен коментар