Полицаи атакуват лихвари в страната - опрощавали заеми срещу гласове на изборите

Напрежение в ромския квартал "Победа" в Бургас след обиски и арести

20.09.2022 | 13:35 Редактор: Елеонора Танева

Специализирани полицейски акции в няколко града срещу купуването на гласове, сред тях - Варна и Бургас. След обиски на частни адреси са открити дебитни карти, злато и списъци с лични данни.

По първоначална информация става въпрос за добре познатата изборна схема - опрощаване на заем срещу вот за определена партия.

Рано сутринта полицаи влязоха в къщата на Красимир Сергеев в бургаския квартал "Победа". В дома му са открити дебитни карти, злато и списъци с лични данни. Баща му отрича да се занимава с лихварство. В момента мъжът е в Англия, където работел.

"Не знам за какви списъци говорите. Не се занимава с купуване на гласове", казват негови близки.

Малко след началото на обиска от къщата бяха изведени с белезници двете дъщери на Красимир. После и синът му. Стигна се до напрежение в квартала. 

"Как може непълнолетни деца да се извеждат с белезници. Това ли е законът на България, как може", възмущават се техни близки.

Специализирана полицейска акция се провежда и в квартал "Дружба 2" в Русе. По първоначална информация тя е планирана и е насочена срещу битовата престъпност. През последните дни полицейски операции имаше в Симеоновград, Пазарджик и Дупница. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК