Блокираха Симеоновград: Мащабна акция срещу купения вот предизвика хаос

Идеята е да се повиши доверието на гражданите в МВР

15.09.2022 | 17:42 Редактор: Ваня Кузманова

Мащабна полицейска акция в Симеоновград срещу купуване на гласове и противодействие на престъпността. Блокирани през целия ден са всички входове и изходи на града. 

Проверяват се всички влизащи и излизащи автомобили. Операцията доведе до образуването на големи колони от коли и изнервени шофьори. 

Точно в 10 часа сутринта полиция заварди входа на Симеоновград откъм Хасково. Обект на проверка станаха всички влизащи в града коли.

Изнервени от чакането шофьорите надуха клаксоните, а по улиците на града настана хаос. Междувременно над 60 полицаи и жандармеристи заедно със служители на НАП и Агенцията по храните проверяваха хранителни магазини, заложни къщи и домове на хора от криминалния контингент.

"На ход е специализирана полицейска операция с цел противодействие на конвенционалната престъпност, издирване на лица и МПС-та, предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и нарушение на Закона за движение по пътищата", заяви директорът на ОД на МВР – Хасково старши комисар Атанас Ненков. 

На този етап няма данни за търговия с вот. Хората също отричат някой да им е предлагал пари, за да гласуват за определена партия.

"Никой не е идвал да ни ходатайства да гласуваме за тази партия или онази партия", каза жителят на Симеоновград Калинка Топалова

Единственото нарушение, което е открито засега, е наличието на търговски количества лекарства в един от хранителните магазини на ул. "Съединение". Подобни операции ще се провеждат в цяла Хасковска област всеки ден. Идеята е да се повиши доверието на гражданите в МВР.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК