Меджидиев: Посягането срещу живота на медицински лица е абсурдно поведение

Според него нападението над сестрата от Перник е тежко престъпление и трябва да се криминализира

20.09.2022 | 22:15 Редактор: Ирена Бакърджиева

За 72 часа е задържан мъжът, нападнал медицинска сестра в болницата в Перник. Нападението е станало вчера следобед, докато жената е зашивала раните му.

Тя е приета в неврологичното отделение на пернишката болница със сътресение на мозъка. Пострадалата медицинска сестра е и с тежка психическа травма. Това заяви служебният министър на здравеопазването, който тази вечер отиде на място, за да се запознае със случая.

Той поиска бързи производства за нападения над медици, а утре ще разговоря за това и с министъра на правосъдието. Пострадалата е с 15-годишен трудов стаж като медицински работник.

"Чухме с нашата колежка писък, затова се притекохме. Виждам колежката как пищи на пода, всичко е в кръв. Помогнахме ѝ да стане. Той беше на вратата на хирургичния кабинет", обясни санитарка, работеща с пострадалата медицинска сестра.

"Вече има 5 осъдени насилници. Това престъпление трябва да се криминализира. Това е много тежко престъпление срещу хората, които се грижат за човешкия живот. Да се посегне срещу живота на лекарите, сестрите и санитарите - това е абсурдно поведение. Още утре ще се срещна с министъра на вътрешните работи и с министъра на правосъдието и ще коментирам в максимално кратък срок на този човек да му бъде потърсена отговорност", заяви Асен Меджидиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК