Пациент преби медицинска сестра в Перник, докато тя зашивала раните му

Жената е със сътресение на мозъка

20.09.2022 | 10:54 Редактор: Искра Ангелова
Пациент преби медицинска сестра в Перник, докато тя зашивала раните му

Медицинска сестра от спешното отделение в Перник е била нападната и бита от пациент, докато е зашивала раните му. Жената е приета в неврологично отделение на пернишката болница със сътресение на мозъка.

Случаят е от вчера. Извършителят на побоя е задържан. По предварителни данни той е бил употребил алкохол, каза говорителят на полицията в Перник Венцислав Алексов.

"В понеделник около 15:40 часа е подаден сигнал в полицията от ЦСМП- Перник във връзка с агресивен пациент. Служители от Първо районно са реагирали незабавно и на място е установен и задържан 32- годишен перничанин, който е проявил вербална и физическа агресия спрямо медицинско лице. Пациентът е посетил спешното отделение за хирургическа интервенция. Причините за случилото се са в процес на установяване. Проведени са първоначалните процесуално-следствени действия. Уведомен е дежурен прокурор и е започнато бързо производство. В такива ситуации и ако остане тази квалификация, законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 5 години", заяви Алексов, цитиран от БНР.

Битата сестра е дългогодишен служител в отделението. Нападението над нея е поредният случай на агресия спрямо медицинско лице, каза директорът на МБАЛ "Рахила Ангелова" д-р Анатоли Митов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК