Пращат на съд подпалвача на Купола в Благоевград, щетите са за 900 000 лв.

Пияният дупничанин опитал да избяга, когато разбрал от новините какви са последствията

31.08.2022 | 18:05 Редактор: Елеонора Танева
Пращат на съд подпалвача на Купола в Благоевград, щетите са за 900 000 лв.

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе обвинителен акт в съда срещу 44-годишен мъж, подпалил заведение в Благоевград. На 4 септември той се срещнал с приятел в Дупница. Мъжете консумирали алкохол в няколко заведения.

След полунощ двамата стигнали с такси до пиано бар в Благоевград. Там продължили да употребяват алкохолни напитки.

Около 04:00 ч. от клиентите на заведението останали само те. Обвиняемият изразил недоволство от отказа на музикантите да му изпълнят конкретна песен и от сервитьорката, която според него трябвало да изпълнява желанията му.

На тръгване мъжът се държал агресивно, нахвърлил се върху охранителя.

Към 05:30 ч. се прибрал в Дупница заедно с приятеля си. Бил ядосан от случилото се в пиано бара и с такси се върнал обратно в заведението. На бензиностанция на път за Благоевград купил туба с гориво. Пристигнал пред заведението, което вече било затворено. Изсипал бензина в преддверието, където били разположени електрическото табло и кабелният разпределителен шкаф. Запалил горивото и избягал с таксито. 

Пожарът бързо се разпространил от входа на заведението върху дървената покривна конструкция на комплекса, известен в града като "Купола". Създала се опасност огънят да се разпростре в помещенията на пиано бара, близкия ресторант, банков клон, както и в съседните жилищни кооперации.

Свидетел на случващото се подал сигнал на телефон за спешни случаи 112. На място незабавно пристигнали полицейски служители и пожарни екипи. Извършена била евакуация на хора, чийто живот се оказал застрашен.

Като разбрал от новините за мащабите на пораженията, мъжът опитал да избяга през ГКПП "Гюешево", но бил задържан от органите на "Гранична полиция".

Причинени са значителни вреди по обекти на комплекс "Купола", чийто общ размер възлиза на 898 208,73 лева. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК