Илко Стоянов: Покривът на "Купола" ще бъде възстановен до стария му вид

Ще бъдат приложени всички съвременни мерки, за да не е пожароопасен, посочи кметът на Благоевград

06.09.2021 | 12:27 Редактор: Здравко Черкезов
Илко Стоянов: Покривът на

Покривът на емблематичната за Благоевград сграда на "Купола", който изгоря при вчерашния голям пожар в центъра на града, ще бъде възстановен без да се променя визията му, каза на брифинг кметът на общината Илко Стоянов.

Покривната конструкция на сградата е била морално остаряла, което е затруднило работата на пожарникарите при гасене на огнената стихия, посочи кметът на Благоевград. По думите му волята на общинското ръководство е при изграждането на новия купол да бъдат приложени всички съвременни мерки, така че да е най-малко пожароопасен, предаде БТА.

Илко Стоянов подчерта, че при вчерашния голям пожар с действията на всички институции, и най-вече на пожарникарите, са предотвратили разрастване на огнената стихия и застрашаване живота и здравето на хората. Веднага след подаване на сигнала полицейски служители са били на място, за да евакуират живеещите в непосредствена близост до пожара благоевградчани.

Сигнал е подаден и до дежурния център в общината. От там се свързват с местното ВиК дружество, тъй като ден по-рано в района на пожара е започнат планов ремонт, а водоподаването е спряно. От дружеството веднага възстановяват водоподаването по хидрантните кранове, а пожарникарите започват гасене на най-големия за тази година пожар в Благоевград.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК