Полицайката Симона Радева невинна? Семерджиев бил сам в колата при катастрофата

На записи от камери се вижда само един човек да напуска местопроизшествието

10.08.2022 | 07:56 Редактор: Елеонора Танева
Полицайката Симона Радева невинна? Семерджиев бил сам в колата при катастрофата

Полицай Симона Радева не е била в автомобила на Георги Семерджиев по време на катастрофата на бул. "Черни връх". Той е бил сам в автомобила. Това е установило разследването на тежкия инцидент, който отне живота на две млади жени, съобщи за "Сега" говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

"На записите от камерите на мястото на трагедията се вижда силуетът на един човек, който напуска катастрофата. Не са готови автотехническата и видеотехническата експертизи, но можем да твърдим, че не е имало друг човек в колата", обясни Петрова. 

Разследването, което се води от Националната следствена служба под надзора на СГП, е установило още, че непосредствено след произшествието покрай автомобила на Семерджиев са минали две жени - случайни минувачи, които са оглеждали мястото. Самоличността им обаче не е ясна.

Първоначално след катастрофата се твърдеше, че вторият човек в колата на Семерджиев е избягал от местопроизшествието. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков заяви пред журналисти, че е установена жената, за която се предполага, че е била със Семерджиев по време на катастрофата, като намекна, че тя е полицейски служител. Появи се информация, че това е Симона Радева, която беше и отстранена временно от работа.

Към настоящия момент обвиняемият Георги Семерджиев се намира в ареста. Срещу него вече се повдигнати 5 обвинения.

Част от материалите по делото за катастрофата бяха отделени в отделно досъдебно производство на Софийската градска прокуратура. Според нея в периода 2021 г. до деня на катастрофата при условията на продължавано престъпление длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
2 rate up comment rate down comment 1
Телата
преди 3 месеца
Това беше хипотеза, защото на по късен етап има данни, че му е помогнала да се укрие. Никаква новина не е. Джуклистата трябва да си понесе отговорността. Сигнализирай за неуместен коментар