Шофьорът, блъснал пешеходец: Употребих канабис преди 2 дни, дръпнах два пъти

Първоначалните тестове не са показали наличието на алкохол в кръвта на водача

18.07.2022 | 16:00 Редактор: Теодора Патронова

Мъж е в болница с тежки наранявания, след като е бил блъснат от кола на бул. "Тодор Александров" в София. По първоначална информация шофьорът е с положителна проба за канабис.

Блъснатият пешеходец е на 38 години и е с множество увреждания, включително на белия и черния дроб, има и счупени ребра и прешлени. Хоспитализиран е в реанимацията на УМБАЛ "Св. Анна" с опасност за живота.

Очевидци разказаха, че най-вероятно пешеходецът е пресичал на червен светофар.

Полицаите първоначално установяват, че шофьорът е карал дрогиран. За Bulgaria ON AIR шофьорът заяви, че е употребил наркотици, но преди 2 дни.

"Преди два дена употребих канабиса. Дръпнал съм си два пъти, ако трябва да бъда честен. Чувствам се от два дена адекватен да шофирам. Човекът излезе от ляво. Колите на левите платна бяха спрели, защото са имали видимост, аз нямах видимост. Човекът тичаше, удари се в мен", добави той.

"Възможно е автомобилът да е минал на червено, възможно е пешеходецът да е минал на червено. Всички хипотези са възможни до доказване на вината по образуваното досъдебно производство", коментира инспектор Радослав Кръстев от СДВР.

Кръвните проби на водача вече са изследват в лабораторията във Военно-медицинска академия. Първоначалните тестове не са показали наличието на алкохол в кръвта на водача.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК