300 икони и куп вибратори в дома на Семерджиев, гаджето на Симона Радева е първият полицай на местопрестъплението

Криминалистите намират в смазания автомобил 3 телефона, виагра, амфетамини...

12.07.2022 | 18:33 Редактор: Тодор Петров

Седмица след тежката катастрофа, при която Георги Семерджиев уби две жени на кръстовище в София и избяга, разследването продължава. Все още не са ясни резултатите от кръвните му проби, за да се разбере дали е бил под въздействието на наркотици

Случайно или не, първият полицай, който се озовава на местопрестъплението, е официалният приятел на Симона Радева, твърдят наши източници. Той е полицай в Четвърто районно управление в столицата. 

С криминалиста Иван Савов се опитваме да подредим пъзела. 

"Ако е трябвало да вземе нещо, което не е трябвало да бъде намерено, това би могло много бързо да се случи, но ако трябва да мести и да наглася някакви обекти по местопрестъплението - нещата се усложняват", коментира експертът. 

Източници от разследването разказаха пред Bulgaria ON AIR, че когато влизат в апартамента на Георги Семерджиев, откриват около 300 икони и пълен с вибратори шкаф. 

"Наличието на тази прекомерно показна религиозност у човек води пряко към най-простия извод - че има чувство на вина. Хубавото е, че се разчуват тези неща и това е лицето на немалка част от контингента. На тези, които обикалят със скъпите автомобили и нашите деца им се възхищават - тайно или не", каза още Савов. 

В смазания джип униформените откриват и трите телефона, с които си е служил Семерджиев. Проверяват се всички контакти на бившия футболист, както и последните разговори, проведени от него преди катастрофата. 

"Много е вероятно да се предплатени карти. Обикновено лицата от престъпния контингент разполагат с повече от един мобилен телефон. Така си гарантират относителна възможност да проведат разговор по чист телефон, който не се слуша", подчерта Иван Савов. 

Освен мобилните апарати, криминалистите намират едната му обувка, ключовете от апартамента, виагра и амфетамини. 

"Наличието на амфетамин ще утежни вината, защото ще докаже, че лицето, което е ясно, че е имало наркотици в кръвта, се е канило да употреби още или се е канило да продаде", посочи Савов. 

По информация на "Новините ON AIR" срещу Семерджиев ще бъдат повдигнати и други обвинения.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

4
18 rate up comment rate down comment 47
Севи
преди 6 месеца
Типичен Левскар!Левски е вечен! Сигнализирай за неуместен коментар
3
78 rate up comment rate down comment 15
Стефан
преди 6 месеца
Нищо няма да му направят. Сигнализирай за неуместен коментар
2
92 rate up comment rate down comment 5
bgwarna
преди 6 месеца
Защо в България всички полицаи ходят без шапки? Сигнализирай за неуместен коментар
1
87 rate up comment rate down comment 6
анонимен
преди 6 месеца
За такива убиици трябва да се прилагат Американските закони.Използване на всичко за да бъдат спрени,дори и с РПГ Сигнализирай за неуместен коментар