Прокуратурата разследва служители на МВР за "чадър" над Семерджиев

Проверката е за злоупотреба със служебно задължение и за търговия с влияние

11.07.2022 | 16:24 Редактор: Елеонора Танева
Прокуратурата разследва служители на МВР за

Софийска градска прокуратура образува досъдебно производство за престъпление по служба срещу служители на МВР. То е за това, че в периода 2021 г. до 05.07.2022 г. при условията на продължавано престъпление са нарушавани служебни задължения с цел набавяне за себе си или за другиго облага и от това са настъпили значителни вредни последици.

Досъдебното производство е образувано след проверка, извършена по отделени материали от воденото срещу обвиняемия Георги Семерджиев дело за катастрофата от 5 юли, при която загинаха две млади жени.

След анализ и преценка на всички данни, събрани в хода на проверката, прокурор в СГП е счел, че са налице достатъчно данни за евентуално нарушаване на служебните задължения на служителя на МВР, както и за търговия с влияние.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по служба.

Предстои провеждане на разследване по делото, в хода на което ще се установи дали евентуално са налице достатъчно доказателства за извършено от служител на МВР престъпление.

По-рано днес МВР отстрани от работа за 2 месеца полицайката Симона Радева, заподозряна, че е осигурявала "чадър" над Семерджиев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК