Установиха самоличността на спътничката на Семерджиев във фаталната катастрофа

Бившият футболист има 47 акта и 49 наказателни постановления

06.07.2022 | 18:56 Редактор: Жаклина Иванова

Над 5 часа продължават разпитите, след като спец отряд "Кобра" задържа Георги Семерджиев в апартамент в столичния квартал "Лозенец".

Мъжът предизвика тежка катастрофа на бул. "Черни връх" и смъртта на две млади жени в София. Семерджиев е криминално проявен. Бившият футболист има 47 акта и 49 наказателни постановления.

Bulgaria ON AIR припомня, че късно снощи на кръстовището на булевардите "Арсеналски" и "Черни връх" автомобил, който се движи с над 100 км час, минава на червено. Първо удря такси, а след това и асансьор на близката метростанция. Джипът се разцепва на две и едната част помита и убива две млади жени - на 22 и 26 години.

Той е управлявал катастрофиралия автомобил с фалшиви номера, защото превозното средство е било спряно от движение. Семерджиев е карал с пусната синя лампа, въпреки че колата не е част от системата на МВР или от системата за специален режим на движение. В автомобила е открита и полицейска палка, въпреки че шофьорът не е част от системата на МВР.

Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков заяви, че е установена самоличността на спътничката на Семерджиев, която след катастрофата е напуснала мястото на инцидента веднага.

Жители на съседните жилищни блокове разказват, че по време на катастрофата се е чул силен шум, като от взрив.От охранителните камери в района става ясно,че секунди преди удара на пешеходната пътека е имало и друг човек, който се разминава на косъм от тежкия инцидент.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
maikatideba
преди 1 година
*** ***....не конските сили са важни а скоростта Сигнализирай за неуместен коментар