Пратиха отряд "Кобра" срещу Семерджиев, не бил адекватен при ареста

С луксозната си кола снощи мъжът се заби в метростанция на булевард "Черни връх" и уби две млади жени

06.07.2022 | 15:45 Редактор: Жаклина Иванова
Пратиха отряд

Георги Семерджиев е бил задържан в кв. "Лозенец" на ул. "Горски пътник" 53 към 13:30 ч. след специализирана акция на отряд "Кобра".

След зловещата катастрофа в столицата късно снощи, бившият футболист и рецидивист с отнета книжка и с над 50 наказателни постановления, е открит сам в апартамент.

Първоначално е проверен адресът на родителите му, а по оперативен план разследващите установяват апартамента, в който издирваният е живеел без адресна регистрация.

С помощта на столичния отряд "Кобра" е извършено влизането в дома, където е открит и задържан водачът във видимо неадекватно състояние.

С луксозната си кола снощи мъжът се заби в метростанция на булевард "Черни връх" и уби две млади жени. Преди фаталния удар колата се е движила няколко десетки метри, разцепена наполовина. Книжката му е отнета преди месец заради употреба на два вида амфетамини.

Вчера той е имал още едно спиране от полиция преди да се случи фаталният инцидент. Предстоят множество експертизи, които ще изясняват редица детайли - от скоростта, с която е управляван автомобилът, кръвна проба на задържания за шофиране под въздействието на алкохол и наркотични вещества, валидността на свидетелството му за управление, издадено в чужбина, подменените регистрационните табели.

Същевременно разследването продължава и в посока установяването на самоличността на негов спътник. На етапа е уточнено, че същия ден мъжът е извършил още едно пътнотранспортно нарушение.  

Очаква се адвокатът му да пристигне в апартамента, за да бъде Семерджиев задържан и изведен.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК